“Усі можливі ресурси на забезпечення ЗСУ”, – Запаранюк закликав усіх депутатів та очільників громад Буковини при формуванні бюджетів правильно розставляти пріоритети

Прозорість бюджетного процесу, відкритість даних, підзвітність у використанні бюджетних коштів – це основні принципи, за якими мають працювати усі громади, установи та організації, які отримують бюджетне фінансування.
Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк звернувся до очільників громад та депутатів:
 
–Наразі громади області активно працюють над затвердженням бюджетів на 2024 рік. За моїм дорученням, фахівці Чернівецької ОВА вже провели відповідні наради з представниками територіальних громад Буковини, обговорили першочергові завдання щодо джерел доходів та планування видатків.
Додатково закликаю очільників громад і депутатів усіх рівнів нашої області враховувати вимоги воєнного часу при формуванні бюджетів на 2024 рік і раціонально розставляти пріоритети. Ми маємо скеровувати усі можливі ресурси на забезпечення ЗСУ для майбутньої перемоги.
Надзвичайно важливим питанням залишається ефективність використання коштів та доцільність закупівель. З метою недопущення зловживань свою роботу продовжує робоча група «Прозорість і підзвітність» при Чернівецькій ОВА.
Спільно з правоохоронними органами вона відслідковує використання бюджетних коштів у регіоні.
Допомогти контролювати ефективність використання коштів може кожен.
Якщо маєте інформацію про порушення у тендерних закупівлях чи нераціональне використання коштів у громадах, заповніть спеціальну форму на сайті Чернівецької ОВА за посиланням https://bukoda.gov.ua/gromadyanam/prozorist-ta-pidzvitnist
Джерело: Чернівецька ОВА
 

peredplata