Бурбак проти Гаха, Дзюби, Годнюк… Що робити з Манілічем?

Чому досі на посадах начальник Служби автомобільних доріг Гах, начальник басейного управління водних ресурсів Дзюба?
Вони ж досі не люстровані. Як і за Януковича продовжують шкодити, а не допомагати Україні та Буковині.

Бурбак проти Гаха, Дзюби, Годнюк… Що робити з Манілічем?

– Це питання не до мене, а до громадськості, – сказав Максим Бурбак. – Закличте тоді «Самооборону Майдану», сам «Майдан» до дій. Нехай ідуть до цих керівників і вимагають звільнення з посад.

У нас є ще багато питань і до керівництва лікарень. Навіть гаряча дискусія на профільних комісіях точилася про те, що хтось когось там лобіює. Тому я порадив керівництву обласної ради і ОДА, аби не створювати подібних ситуацій, проведіть публічний, відкритий конкурс у прямому ефірі телебачення за участі громадськості. Нехай там відбудуться дискусії щодо програм розвитку медицини і медичних закладів області. І тоді все буде чесно.

– Є сумнів, що буде чесно. Адже телерадіокомпанію досі очолює також людина часів Януковича і Папієва. Тож за таких умов чесного «прямого ефіру» та громадського обговорення не буде. Знову маніпулюватимуть думкою громади.

– Ніщо не забуто і ніхто не забутий, і рукописи не горять. Пам`ятаєте 2012 рік, коли за тиждень до виборів вимикали ефір на ТВА? А пані Годнюк (гендиректор телерадіокомпанії) нас з Миколою Федоруком нібито заспокоювала, а потім ганяла з кабінету у кабінет. Мовляв, цей папір несіть туди – цей сюди. Це вмикаємо, а це знову вимикаємо. І таким чином шкодила. Це називалася «свобода слова від пані Годнюк». Тепер вона нібито «палкий революціонер» і разом з Автомайданом «ходить-водить козу» в Хотині.

Є категорія пристосуванців, що при будь-якій владі мають десь бути. Ще й хочуть на вибори йти до ВРУ.

Сподіваємося, що під час роздержавлення ЗМІ буде створено суспільне телебачення, і Годнюк уже не буде потрібна громаді на посаді директора цієї структури.

Максим Бурбак: «Я ще раз кажу: Василь Продан не буде секретарем Чернівецької міської ради»

Взимку народні депутати України Максим Бурбак та Микола Федорук клятвенно обіцяли до травня домогтися розпуску Чернівецької міської ради. Однією із причин цього стали постійні конфлікти депутатів від «Рідного міста» з мером Олексієм Каспруком.

Закінчується вже червень. Конфлікти не тільки не вщухли, а й ще більше активізувалися. Досі не обрано секретаря міської ради. І нікого нікуди не послали. Все на тому місці, як і було зимою.

Чому депутати «Фронту змін» (Народного фронту) не дотримались даного слова?

– Ця рада у Чернівцях неспроможна працювати ефективно, – говорить тепер, як і тоді, Максим Бурбак. – Тут є конфлікт особистих інтересів і нічим не підтверджених амбіцій людини, яка хоче стати секретарем. Я ще раз кажу: Василь Продан не буде секретарем Чернівецької міської ради.
Повторення сценарію 2011 року не буде. Тоді тільки-но Михайлішин став секретарем і відразу усунули з посади законно обраного міського голову Миколу Федорука. Цього тепер не буде.

Можлива в Україні диктатура Авакова?

На прес-конференції з Максимом Бурбаком я запитав голову фракції ВРУ про те, чи існує загроза виникнення диктатури в Україні, про що говорив недавно депутат Лещенко. Диктатором може стати Аваков. І прийти до влади будь-яким методом: через вибори зі своєю політичною силою, чи навіть за допомогою озброєних і вишколених військових та поліцаїв.

Бурбак категорично заперечив це: Лещенко багато говорить і нічого не робить.

– Я не збираюся коментувати нісенітниці. Аваков у ФБ відповів на це так: „Моська лаєт на слона”.

Я погоджуюся тут з прем`єром Гройсманом, який сказав, що в Україні є три небезпеки: війна, корупція і популізм. Вигадувати і на державний рівень випускати якісь плітки – безвідповідально. Навіть представники Януковича у парламенті розповсюджують чутки, що є уже закон про вибори у Луганській та Донецькій областях. Я навіть не бачив такого проекту. Чітка позиція «Народного Фронту»: до того часу, поки не будуть виконані Мінські угоди, жодного питання про політичне регулювання не стоїть. Треба зупинити військові дії, визволити полонених, вивести війська агресора з України, відновити органи української влади на всій території держави. Лише тоді можна повертатися до питання політичного врегулювання.

– Ви дуже впевнено говорите про те, що у нас неможлива диктатура: ні сталінська, ні гітлерівська, ні мусолінська… А якщо все ж таки щось подібне станеться згодом, яку відповідальність для себе визначите за нинішні слова?

– Ми уже більше двох років несемо відповідальність за те, що взялися робити реформи, які понад 25 років ніхто не робив… Оце наша політична відповідальність. Рейтинги нібито падають. Хтось каже, що нема уже й «Народного Фронту». Не дочекаєтеся: «Народний Фронт» був, є і буде. Наша політична сила несе відповідальність за наші дії і цю відповідальність не перекладає на інших.

Заради єдності України, заради спокою і розвитку ми готові пожертвувати своїми рейтингами. І ми це робимо правдиво. Нам не соромно за ті справи, які творили і творимо для держави.

Бо іншої України у нас нема.

Петро Кобевко

peredplata