На Буковині газу та вугілля споживають більше ніж бензину

Головне управління статистики у Чернівецькій області інформує, що підприємствами та організаціями області усіх видів економічної діяльності у жовтні п.р. використано 33,2 млн.м3 газу природного, 4,2 тис.т палива дизельного, 2,3 тис.т вугілля кам’яного та 0,8 тис.т бензину моторного.

У порівнянні з жовтнем 2012р. зменшились обсяги використання бензину моторного на 14,2%. Поряд з цим, зросли обсяги споживання газу природного на 21,3%, вугілля кам’яного – на 12,9% та палива дизельного – на 5,8%.

У структурі використаного палива основну частку займав газ природний 80,9%, на паливо дизельне припадало 12,9%, на вугілля кам’яне – 3,6% та на бензин моторний – 2,5%.

Основним споживачем енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти залишаються підприємства та організації м.Чернівців, у яких обсяги використання становили 82,1% від загальних обсягів по області.

Станом на 1 листопада п.р. залишки енергетичних ресурсів у споживачів та постачальників області склали: вугілля кам’яного – 10,7 тис.т, дизельного пального та бензину моторного – по 2,3 тис.т кожного виду та мазутів топкових важких – 0,1 тис.т. У порівнянні з відповідною датою минулого року залишки вугілля кам’яного зменшилися на 18,5% та мазутів топкових важких – на 5,6%, При цьому збільшились залишки палива дизельного на 5,9% та бензину моторного – на 3,2%.

peredplata