Спорядження для рятувальників та системи оповіщення отримала Чернівецька область від Румунії

Спорядження для рятувальників та системи оповіщення отримала Чернівецька область за час реалізації Спільної операційної програми «Румунія – Україна 2014-2020».

Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

 Йдеться про 11 надувних рятувальних човнів та двигунів до них, 2 рятувальні комплекти альпіністського спорядження, 11 бензинових мотопомп, 5 станцій для очищення води, 30 стаціонарних радіостанцій та сирен у комплекті — систем оповіщення.

У Чернівецькій ОВА відбулася фінальна конференція в межах проєкту «Безпека та захист – спільний фактор транскордонного співробітництва».

Його мета – підвищення рівня безпеки та захисту населення у прикордонній зоні «Сучава – Чернівці», шляхом підвищення рівня професійної підготовки та оперативних можливостей спеціалістів з надзвичайних ситуацій, служб та структур, які мають правові повноваження в діяльності цивільного захисту.

Зокрема, в межах проєкту сторони розробили спільний план роботи між Україною та Румунією, який стане основою майбутньої співпраці у сфері надзвичайних ситуацій. Так, управління цивільного захисту отримало обладнання та засоби для запобігання повеням і зсувам.

Зазначимо, проєкт фінансується Європейським Союзом в межах Спільної операційної програми «Румунія – Україна 2014-2020» та впроваджується Сучавською повітовою радою у партнерстві з управлінням цивільного захисту населення Чернівецької ОВА та громадською організацією «Агенція інновацій та розвитку».

Загальна сума проєкту складає 522 433 євро, зокрема з них на реалізацію заходів на території Буковини спрямували 197 630,00 євро.

 

 

peredplata