На Буковині згорів будинок митрополита УПЦ МП, сам Лонгин (Жар) не постраждав

2 січня близько четвертої години ранку загорівся будинок, у якому живе митрополит Банченський Лонгин. Сам митрополит Лонгин не постраждав, проте дах будинку згорів повністю, а саме житло більше непридатне до проживання.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

«Люди впевнені, що йдеться саме про підпал будинку зловмисниками. Нагадаємо, що намісник важко хворий і нещодавно пережив операцію», – йдеться у повідомленні.

В УПЦ МП не кажуть, де розташована хатина митрополита Лонгина.

Тим часом прес-служба ГУ ДСНС України у Чернівецькій області повідомила, що вночі 2 січня у селі Банчени Острицької територіальної громади Чернівецького району сталася пожежа в житловому будинку. За попередніми висновками фахівців до загорання призвело коротке замкнення електромережі.

На Буковині згорів будинок митрополита УПЦ МП - фото 127582

Митрополит Лонгин (Жар) є архиєреєм УПЦ МП з титулом «митрополит Банченський», вікарієм Чернівецько-Буковинської єпархії. З 2008 року обіймав посаду намісника Вознесенського Баченського чоловічого монастиря, з якої його було звільнено 25 вересня 2023 року рішенням Священного Синоду УПЦ МП.

На Буковині згорів будинок митрополита УПЦ МП - фото 127572

Нагадаємо, після початку російсько-української війни Лонгин закликав саботувати мобілізацію, а винними у кровопролитті називав США та Захід. У 2019 році Жар заявив, що не благословляє йти на війну, а керівників України називав проклятими сатаністами.

У травні цьогоріч митрополиту УПЦ МП Лонгину із Буковини оголосили підозру. 17 листопада у Герцаївському районному суді відбулося судове засідання у справі митрополита. Його підозрюють у порушенні рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань.

Фігурант кримінальних справ митрополит Банченський УПЦ МП Лонгин (Жар) 20 грудня переніс операцію на серці.

Джерело: RISU

peredplata