На Буковині проходить виїзне засідання Комітету ВР з питань інтеграції України до ЄС

Комітет Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу упродовж 15-16 квітня проводить на Буковині виїзне засідання.
 
До нього задіяні делегати Консультативної місії ЄС в Україні, Представництва ЄС в Україні, Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM).
 
У перший день до заходів також долучилися заступник міністра фінансів Олександр Кава, перший заступник голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко, перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.
 
Учасники побували на пунктах пропуску «Дяківці – Раковець», «Порубне – Сірет», «Красноїльськ – Вікову де Сус», де оглянули наявну прикордонну інфраструктуру та обговорили проблеми і перспективи їх розвитку в найближчі кілька років.
 
Нагадаємо, пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» відкрили у листопаді 2022 року. Він став першим з 1998 року, збудованим з нуля. «Дяківці-Раковець» — запрацював в лютому 2023 року.
 
У планах — розширення пункту пропуску «Порубне — Сірет», відкриття другої черги на пунктах пропуску «Дяківці-Раковець» та «Красноїльськ — Вікову де Сус». А також — робота над запуском нових — «Біла Криниця – Клімеуць», «Шепіт – Ізвоареле Сучевей», «Руська – Ульма».
 
«Розвиток прикордонної інфраструктури є стратегічно важливими напрямом діяльності держави, особливо в умовах повномасштабної війни. Адже це і підтримка експорту та імпорту, і посилення пропускної здатності регіональних пунктів пропуску, тим самим — і збільшення обсягів наповнення бюджету та інтенсивності економічної співпраці з партнерами. Відповідно, ми активно працюємо над розширенням прикордонної інфраструктури і логістики. Та, безумовно, вдячні усім міжнародним партнерам за допомогу», — зазначила перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.
 
 
 
 
Джерело: Чернівецька ОВА

peredplata

Залишити відповідь