Що готує підприємцям 2014 рік?

Нещодавно відбулась чергова зустріч начальника ДПІ у м. Чернівцях Ярослава Городенського з чернівецькими бізнесменами.
За словами керівника міських податківців Ярослава Городенського, у новому році підприємців чекає виключно покращення умов ведення бізнесу, яке відбуватиметься за рахунок спрощення процедур реєстрації, розвитку електронних сервісів та постійного вдосконалення роботи відомства. Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

«Нещодавно Кабінет Міністрів України затвердив Стратегічний план розвитку Міндоходів, яким ми будемо керуватись протягом 5 років. Цей документ – чіткий та ефективний план нашої роботи», – зазначив посадовець.
Ярослав Доринович розповів, що незмінним напрямом роботи органів Міндоходів України є розвиток партнерських відносин з громадянами та бізнесом, підвищення ефективності адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, надання якісних адміністративних послуг громадянам і бізнесу, та, як результат, забезпечення наповнення доходної частини бюджету.

Щодо змін у законодавстві, то Ярослав Городенський нагадав, що 1 січня 2014 року приватним підприємцям, які бажають бути зареєстрованими як платники єдиного податку та приватним підприємцям, що вже перебувають на загальній системі оподаткування і бажають перейти на спрощену, отримувати свідоцтво платника єдиного податку не потрібно. Замість свідоцтва вони можуть, за бажанням, безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку.

Начальник звернув увагу присутніх на те, що завдяки новаціям з наступного року для того, щоб зареєструватися платником ПДВ або єдиного податку майбутньому підприємцю не потрібно йти до податкової інспекції. Усі документи прийматиме державний реєстратор, коли проводитиме реєстрацію юридичної чи фізичної особи-підприємця. А вже потім реєстраційна служба передасть копію заяви до органів Міндоходів, не залучаючи до цього процесу платника.

Не забули й про трансфертне ціноутворення. Ярослав Городенський підкреслив, що до 1 вересня 2014 бізнесу надано перехідний період для адаптації до норм закону, який набув чинності 1 вересня 2013 року. Це означає, що якщо в ході перевірки будуть виявлені порушення, сума нарахованого штрафу становитиме 1 гривню, але тільки до 1 вересня 2014 року.

Начальник інспекції нагадав присутнім про оподаткування нерухомого майна та запросив власників об\’єктів житлової нерухомості провести звірку до 31 грудня 2013 року (включно). Без звірки податок нараховуватиметься згідно інформації, що є у територіальних органів Міндоходів.

Наприкінці зустрічі обговорили питання адміністрування єдиного соціального внеску та порядок оформлення безкоштовних електронних ключів для подачі звітності в електронному вигляді.

peredplata