У Чернівцях проводять тренінги для платників податків

Працівники управління ІТ та обліку платників податків ДПІ у м. Чернівцях під час тренінгів навчають платників відправляти податкову звітність через Інтернет. Нещодавно у приміщенні Центру обслуговування платників навчали формувати та відправляти «Пакет звітних документів».
«Пакет звітних документів» – це спеціальне оформлення електронних документів, що перебувають у залежності: головний документ – додатки до головного документа.
Зазначений метод подання звітності було введено на виконання наказу Міністерства доходів і зборів України від 09.10.2013 р. № 561 «Про внесення змін до формату (стандарту) електронного документа звітності платників» та застосовується, починаючи з 27 листопада 2013 року.
Для реалізації можливості створення пакету документів у програмному засобі по формуванню податкової звітності в електронному вигляді були внесені зміни, що передбачають особливий режим роботи з документами, які містять додатки.
Процес створення пакету документів викладений у пункті 7.1 Порядку роботи з програмним забезпеченням по формуванню податкової звітності в електронному вигляді.
Також фахівці інспекції ознайомили платників із сервісами, які в даний час надаються органами Міндоходів в системі використання можливостей Інтернету, у тому числі «Електронним кабінетом платника податків», яким можуть користатися юридичні особи, фізичні особи – підприємці і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність.
Такі навчання корисні для підприємців, адже більшість представників чернівецького бізнесу – це приватні підприємці, у яких немає бухгалтерів, і їм вкрай необхідна така допомога для вчасного та правильного подання звітності.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata