У якій валюті українцям краще зберігати заощадження

У якій валюті українцям краще зберігати заощадженняНаціональний банк України контролює ситуацію на валютному ринку і стримує спекулянтів, що намагаються нажитися на тимчасовій нестабільності гривні. Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив в.о. прем\’єр-міністра Сергій Арбузов.
«Ситуація на валютному ринку керована і контрольована . Курс може коливатися в обидві сторони – це абсолютно нормальна ринкова ситуація. Нацбанк стримує надмірні коливання і протидіє спекуляціям » , – сказав пан Арбузов.

Він додав, що громадяни багатьох розвинених країн зберігають заощадження саме в національній валюті.

«Наприклад, у Польщі 92 % депозитів зберігаються в злотих, у Чехії 96 % – у кронах, у наших сусідів Росії 79 % в рублях. Таким чином, вони підтримують фінансову стабільність і економічне зростання своїх країн » , – зазначив в.о. прем\’єра.

За його словами, Нацбанк прийнявши важливе рішення минулого четверга, посилив моніторинг і контроль над ринком з метою зниження спекулятивного попиту.

Сергій Арбузов також повідомив, що у НБУ достатньо інструментів для забезпечення стабільності на валютному ринку.

Нагадаємо, 5 лютого вартість одного долара США на міжбанківському валютному ринку перевищила 9 гривень.

Відзначимо, що станом на ранок 12 лютого курс гривні по відношенню до долара істотно виріс. Міжбанківський валютний ринок відкрився у вівторок зростанням долара на 10-17 копійок – до 8,7-8,8 грн / дол.

При цьому курс долара в обмінниках виріс на 10-15 копійок: курс покупки долара сьогодні складає 8,45-8,65 , продажу – 8,72-8,90.

Отож чи варто дослухатись до порад фінансистів і міністрів — то вже особиста справа кожного.

peredplata