20 лютого Сергій Жадан приїде до Чернівців

MERIDIAN CZERNOWITZ запрошує провести день у товаристві одного з кращих українських письменників

11:30 – зустріч зі студентами Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича (вул. Коцюбинського, 2, 6 корпус, 66 ауд.)
17:00 – прес-конференція Сергія Жадана у резиденції MERIDIAN CZERNOWITZ (вул. О. Доброго, 9, кв. 9);
18:30 – презентація книжки «Месопотамія». Модератор Олександр Бойченко (Будинок естетики та дозвілля, вул. Шепетівська, 5);
20:30 – «Кава з Жаданом» у «Найкращій кав’ярні на розі Університетської та Сковороди» (вул. Університетська, 17).

Вхід вільний
Книжки продаватимуться на всіх заходах
__________________________________________________________________________

«Месопотамія» – це дев’ять прозових історій і тридцять віршів-уточнень. Абсурд і надія, смерть і життя, любов і зрада, сміх і сльози, горілка й цигарки, філософські відступи, фантастичні образи, перемога добра над злом, вишукані метафори й специфічний гумор – Жадан пише про все, що хоче. І виходить це в нього неперевершено.

Публіцист та літературний критик Олександр Бойченко про книжку: «Що таке Месопотамія – це кожен розуміє по-своєму. Наприклад, вона може бути осілим між двома замуленими річками пагорбом Харкова. Або будь-яким іншим межиріччям. Із притаманним йому межимов’ям, межикультур’ям, межидержав’ям та рештою трагікомічних випробувань, що підстерігають нас межи народженням і смертю. Нам залишається повторювати все ті ж месопотамські подвиги і гріхи. Жадану залишається складати про них вірші і прозу. Бо хто ще між Доном і Сяном уміє так щемко писати про те, що стається з усіма скрізь і завжди?»

peredplata