Обсяг видатків облбюджету на цей рік має забезпечити повноцінне функціонування бюджетної сфери

17 лютого відбулася прес-конференція директора департаменту фінансів облдержадміністрації Кирила Крищенка, де йшлося про затверджений позачерговою сесією облради бюджет області на 2014 рік з доходною частиною в сумі 2 млрд.380,3 млн. гривень.
За його словами , в порівнянні з 2013 роком обсяг дотацій зріс на 11,5% . Також передбачається отримання субвенцій у сумі 1,5 млрд. грн.. Згідно з бюджетом значно зросте грошова допомога сім’ям з дітьми, виплати на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що дасть можливість покрити в повному обсязі передбаченні чинним законодавством соціальні виплати населенню області.
Вперше передбачена додаткова дотація на виплату надбавок медичним працівникам , що надають первинну медичну допомогу у непілотних регіонах, та субвенцію на забезпечення сніданками учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.
Видатки обласного бюджету на 2014 рік становлять 2 млрд. 379,7 млн. грн, що на 364,9 млн. грн. більше ніж торік. Затверджений обсяг видатків, за словами Кирила Крищенка, дасть можливість забезпечити повноцінне функціонування бюджетної сфери обласного підпорядкування упродовж всього року.
Ірина БАЄР, Діана ЦАРЕНКО,
студентки 2 курсу історичного факультету ЧНУ

peredplata