За борги чернівецьких підприємців позбавляють реєстрації

Станом на 01.03.2014р. на спрощеній системі оподаткування працює 12126 фізичних осіб-підприємців ( І група – 2845, ІІ група -7524, ІІІ група – 1754 та V група – 3). Протягом 2-х місяців цього року підприємці – єдинщики сплатили до бюджету 9,2 млн. грн., що на 0,8 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

На жаль, не усі платники дотримуються термінів сплати. У зв’язку з цим нагадуємо, що Податковим кодексом України визначено: анулювання реєстрації платника єдиного податку може здійснюватися у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох кварталів поспіль. (п. 8 пп. 298.2.3., п. 3 пп. 299.10 ПКУ). Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Борги чернівецьких підприємців вже позбавили можливості працювати на єдиному податку 41 особу у 2013 році та 3-х осіб цьогоріч.

При цьому у разі анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням податкових органів суб\’єкт господарювання може знову перейти на спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів (пп. 299.11 ПКУ).

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Тобто, строк сплати авансових внесків платниками єдиного податку І та ІІ груп за березень 2013 року закінчується 20 березня. Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси такого платника.

Платники єдиного податку цих груп можуть сплатити єдиний податок авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року (п.295.1 ст.295 ПКУ).

Пропонуємо платникам єдиного податку, які мають заборгованість з єдиного соціального внеску та єдиного податку терміново сплатити існуючу заборгованість.

peredplata