Призначення Романіва це плювок в обличчя буковинців – резолюція

РЕЗОЛЮЦІЯ
Народного Віча «Про скасування призначення Романіва В.М.
із посади голови Чернівецької ОДА»

Громада Заставнівщини, як і вся світова українська спільнота, з перших днів Євромайдану поринула у вир революційних подій. Кожен із нас в міру можливостей вносив свою лепту в загальнонародну перемогу над окупаційним режимом Януковича. Там, на Майдані, в дружній полеміці біля бочки, під час нічних патрулювань на барикадах, в полум’ї протистояння зла (минулого) та добра (майбутнього) на Грушевській та Інститутській вулицях народжувалася, почала матеріалізовуватися та гартувалася мрія про нову модель України як держави. Освячена кров’ю Героїв Небесної Сотні можливість змін в Україні важким тягарем відповідальності лягла на плечі кожного українця. Адже смерть наших побратимів в Києві (як вища форма жертвоприношення українського організму на Алтар Майбутнього) вимагає від нас, українців, радикальних змін у всіх сферах українського життя на засадах основних принципів громадянського суспільства. Тож революція не закінчилася! Вона продовжується, змінивши місце своєї прописки. Саме тому сьогодні Майдан географічно розширюється на всю територію України.

На Заставнівщині ми зробили все можливе від громади для того, щоб зруйнувати районну владну вертикаль Папієва-Януковича та закласти засади якісної зміни влади на місцях. Діючи в межах правового поля, не вдаючись до насильницьких дій у своїй революційній діяльності, заставнівчани з великою надією чекали на призначення нового голови Чернівецької ОДА. Адже цій особі, яка обов’язково повинна поєднувати в собі якості менеджера-професіонала та відповідати вимогам Євромайдану, доведеться вирішувати широке коло питань. Тривала пауза в призначенні голови Чернівецької ОДА вселяла віру в те, що, дійсно, відбувається підбір достойного кандидата на посаду представника влади народної довіри в області.

Тому призначення Романіва М.В. на посаду голови ОДА та ще й в період кримської кризи, громада Заставнівщини сприйняла, як плювок в обличчя буковинцям, за яким приховуються кулуарні політичні домовленості без врахування думки народу. Тож нагадуємо: єдине джерело влади – народ, політики – тільки інструмент в його руках, а не навпаки. Тим паче, що на Буковині є багато талановитих менеджерів, які себе не скомпрометували.

Навіть, не враховуючи есдеківське минуле пана Романіва М.В., максимальне сприяння перемозі Януковича на виборах 2004 року під час його губернаторства, приналежність до Народної партії Литвина, його зв’язки з Партією регіонів до 2014 року, призначення останнього не відповідає основному критерію Євромайдану при формуванні влади народної довіри – забороняється призначати «керівників органів виконавчої влади, які обіймали посади з 2010 року». Як відомо, М.В.Романів до 16.02.2014 року був головою Чернівецького обласного Пенсійного Фонду. Відповідно п.1 Положення «Про Пенсійний фонд України» (від 06.04.11 року), останній належить до органів виконавчої влади. Всі інші полеміки, на нашу думку, недоречні. Як і запитання: Чи може бути людина-патріотом, якщо вона займала високу посаду при Януковичу, який, цементуючи себе при владі, навіть «директорів водокачки, призначав із Донецька»? Чи зможе пан Романів здійснити такі потрібні кадрові чистки та реформи на місці?

Годі наступати на ті самі граблі! Годі узаконювати політичну проституцію як ремесло! Непокаране зло 1991 та 2004 років переросло у трагедію 2014 року! Непокаране зло 2014 року може перерости в катастрофу в майбутньому! Годі нівелювати роль суспільства в діяльності держави! Сила голосу українського народу занадто велика, щоб мовчати!

Тому ми вимагаємо:
1.Скасувати призначення Романіва М.В. на посаду голови Чернівецької ОДА, оскільки він скомпрометував себе в минулому співпрацею з Партією регіонів, а також не відповідає основним критеріям Євромайдану щодо кадрових призначень влади.

2. Призначити нового голову Чернівецької ОДА у найкоротший термін, з урахуванням вимог Євромайдану м.Київ.

РАЗОМ – ДО ПЕРЕМОГИ! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

16 березня 2014 року м. Заставна Чернівецької області

peredplata