Чернівецькі перевізники відмовились возити пасажирів за соціальними проїзними

Чернівецькі перевізники відмовились возити пасажирів за соціальними проїзними Від сьогодні чернівецькі перевізники відмовляються безкоштовно возити пасажирів із соціальними проїзними. Відповідні оголошення вони розмістили у маршрутках.

Як повідомив секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик, нещодавно чернівецька прокуратура визнала соціальні проїзні неправомірними.

\”Згідно нашого законодавства, перевезення буває безкоштовним тоді, коли є відшкодування, – пояснив Кушнірик. – У нас є 13 маршрутів, яким йде відшкодування за пільгове перевезення пасажирів, і ці маршрути продовжують возити. А що стосується меморандуму про перевезення на всіх інших маршрутах з 10.00 до 15.00, то це була просто домовленість, скріплена меморандумом. Ця домовленість не підпадає під закон\”.

Тому перевізники написали заяву про вихід з меморандуму, який дозволяв чернівчанам безкоштовно їздити у маршрутках за соціальними проїзними.

Перевізники скаржаться, що чимало чернівчан зловживають соціальними квитками, дуже багато є підробних квитків.

\”Соціальні квитки мають бути лише тоді, коли перевізники згодні надавати таку послугу. Застявляти возити пасажирів безкоштовно ми не можемо\”, – сказав Я.Кушнірик.

Завтра керівництво міської ради планують провести з перевізниками спільну зустріч.

Діонісія Кернична

peredplata