За право торгівлі чернівчани сплатили майже 2,6 млн. грн.

Платниками податків – власниками торгових патентів протягом п»яти місяців цього року сплачено до місцевого бюджету 2596,0 тис. грн. збору, що на 32,0 тис. грн. більше, ніж у минулому році.

Наразі платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності є 746 чернівецьких платників (в т.ч. 312– юридичні особи та 434 підприємців), які придбали 1150 торгових патентів.

ДПІ у м. Чернівцях звертає увагу власників патентів на необхідність своєчасно вносити плату за торговий патент – не пізніше 15 числа місяця, що передує звітному місяцю або кварталу.

Також нагадуємо, що з 21.03.2014 року набрали чинності нові форми торгових патентів затверджені наказом Міністерства доходів і зборів України від 30.12.2013 №867 «Про затвердження форм та Порядку заповнення торгових патентів, форми Заявки на придбання торгових патентів»:

• торгового патенту (короткотермінового) на провадження торговельної діяльності;
• торгового патенту (пільгового) на провадження торговельної діяльності;
• торгового патенту на провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних побутових послуг, торгівлі валютними цінностями, діяльності у сфері розваг;
• заявки на придбання торгового патенту.

Затверджено новий Порядок заповнення торгового патенту, згідно якого бланки торгових патентів вже не є бланками суворого обліку.

peredplata