\”Нафтогаз\” і \”Газпром\” обговорюють зниження ціни заднім числом

\”Газпром\” і \”Нафтогаз\” обговорюють ціну на російський газ для України в межах 350-380 доларів за тисячу кубометрів, вона може бути змінена заднім числом з квітня 2014 року.

Українська НАК \”Нафтогаз\” і російське ВАТ \”Газпром\” переглядають заднім числом ціни поставок газу в квітні і травні 2014 року, повідомив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер за підсумками чергового раунду тристоронніх переговорів.

\”Ціна буде вище 350 дол. і нижче 380 дол. Решта – питання переговорів\”, – заявив він у Брюсселі ввечері в понеділок, 2 червня.

Єврокомісар висловив побажання, щоб пакетна домовленість про ціну і графіку платежів була досягнута на період, як мінімум, по червень 2015 року.

Еттінгер повідомив, що переговори будуть продовжені, імовірно, ще на цьому тижні, щоб постаратися прийти до угоди до середини наступного тижня.

За його словами, сторони вирішили у цей період утриматися від припинення постачань газу або звернення в суди.

Єврокомісар також повідомив, що в понеділок глави \”Нафтогазу\” і \”Газпрому\” також провели двосторонні комерційні переговори і привітав факт відновлення таких контактів.

peredplata