На Буковині мобілізовано до бюджету понад 589 млн. грн. податків

На Буковині мобілізовано до бюджету понад 589 млн. грн. податківІнформуючи про основні підсумки своєї діяльності міндоходівці Чернівецької області зазначають, що у травні нинішнього року порівняно з квітнем, платежі до Зведеного бюджету зросли на 5,0 млн. грн. Із загальної суми надходжень 37 відсотків спрямовано до державного бюджету та 63 відсотки до місцевих бюджетів.

Обсяги наповнення державної скарбниці бізнесменами Буковини з початку 2014 року досягли 217,0 млн. грн. Першість серед платежів займає податок на додану вартість -надійшло 128,0 млн. грн. Друге місце посідає податок на прибуток підприємств – 62,8 млн. грн.
Місцеві бюджети регіону з початку року отримали майже 372,0 млн. грн. Надходження податку на доходи фізичних осіб, який, по суті є головною складовою місцевих бюджетів перевищили 247,3 млн. грн. Ця сума податку на 1,7 млн. грн. більше ніж за відповідний минулорічний період.
За словами фахівців відомства, у січні – травні цього року стабільно поповнювали місцеву казну і платники єдиного податку – 48,2 млн. грн., порівняно з минулим роком більше на 4,5 млн. грн. Також, цьогоріч в числі позитивних досягнень, відмічають стабільне надходження плати за землю – 50,0 млн. грн.

Прес-служба Міндоходів у Чернівецькій області

peredplata