Податок на нерухомість: час платити

За два тижні, 1 липня, закінчується термін відправки власникам житла податкових повідомлень-рішеннь про сплату суми податку на нерухомість з відповідними платіжними реквізитами. Власники «надлишків» квадратних метрів матимуть 60 днів з дня отримання повідомлення для розрахунку з бюджетом

«Цьогоріч громадяни, що підпадають під оподаткування, сплачують збір за 2013 рік за правилами минулого року. Тобто, до 29 серпня чернівчани мають сплатити податок за надлишки квадратних метрів житлової, а не загальної площі»,- пояснює завідувач сектору майнових податків ДПІ у м. Чернівцях Степан Германюк.

«Податок на нерухомість за поточний рік громадяни заплатять вже в 2015 році. При цьому за період з 1 січня 2014 року до 1 квітня розмір податку буде розрахований, виходячи з житлової площі об\’єкта нерухомості, а за період з 1 квітня по 31 грудня, – виходячи з загальної площі житла, згідно зі змінами, внесеними з 1 квітня 2014 року Законом України від 27.03.2014 року №1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» до ст. 265 Податкового кодексу України», – доповнив посадовець.

Детальну інформацію щодо нарахування і сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платники можуть отримати за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-а, каб.222, або за телефоном 54-60-23.

peredplata