Свій бізнес цьогоріч розпочали понад півтори тис. буковинців

Загалом, на початок липня намітилася позитивна динаміка щодо збільшення кількості бізнесменів, так, кількість зареєстрованих суб’єктів господарювання в органах доходів і зборів області, порівняно з початком нинішнього року збільшилась на 369 платників. Зараз, на обліку в Міндоходів Буковини перебуває понад 78,7 тис. платників податків, з яких майже 15,9 тис. – юридичні особи та понад 62,8 тис. – фізичні особи – підприємці.

«За шість місяців 2014 року 1564 суб’єктів отримали статус новостворених. Переважна їх кількість – це платники – фізичні особи (майже 82 відсотка або 1282 платника). Створення у звітному періоді цього року юридичних осіб, як і в попередніх звітних періодах, уповільнене і супроводжується менш динамічним характером. Така ситуація цілком притаманна для нашого регіону, якщо зважити на його економічний, геополітичний та соціальний розвиток», – стверджує начальник управління ІТ та обліку платників податків Головного правління Міндоходів у Чернівецькій області Олег Коцур, коментуючи кількісний стан зареєстрованих в відомстві області платників податків.
Також, посадовець констатував, що найбільше платників податку господарює в обласному центрі, де налічуються на податковому обліку понад 30 відсотків платників від усього загалу (або біля 38,2 тисячі осіб). Серед районів області лідером за кількістю зареєстрованих платників являється Сторожинеччина, де обслуговується понад 6 тис. платників.

peredplata