Платники ПДВ збагатили дербюджет на 150 мільйонів

На обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебуває 1367 платників податку на додану вартість, з яких 1217 юридичних осіб та 150 фізичних осіб-підприємців. Впродовж цього року кількість платників ПДВ збільшилась на 31 представника чернівецького бізнесу.
Впродовж семи місяців цього року вони перерахували до Державного бюджету 148,7 млн гривень.

Нагадаємо, що у 2015 році для платників ПДВ запрацює система електронного адміністрування цього податку, яка запроваджена Законом України від 31.07.2014 р. № 1621-VII.
Наслідком запровадження електронного адміністрування стане зниження тиску на бізнес, зменшення впливу людського фактору та зменшення рівня корупції», – сказав Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус, коментуючи ухвалений Верховною Радою Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України».
«Система електронного адміністрування ПДВ буде складатися з трьох основних елементів: Єдиного електронного реєстру податкових накладних, з банку, в якому автоматично будуть відкриті рахунки усім платникам ПДВ та з бази даних митниці в частині інформації про імпорт та експорт товарів. Буде зменшено число критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування. І бюджетне відшкодування ПДВ експортерам та інвесторам в автоматичному режимі буде здійснюватися на місяць раніше, ніж зараз. Зменшиться кількість обтяжливих для бізнесу звірок та перевірок, зокрема, перевірок бізнесу «по усьому ланцюгу постачань до виробника або імпортера». Втратить актуальність проблематика з «нікчемними угодами»,- наголосив Голова ДФС.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata