До уваги вкладників та кредиторів ПАТ «АКБ Банк»!

У зв’язку з численними зверненнями вкладників та кредиторів ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «АВТОКРАЗБАНК» (далі – ПАТ «АКБ Банк») щодо порядку відшкодування коштів та подачі кредиторських вимог Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) повідомляє таке.

З 05.09.2014 по 16.10.2014 включно вкладники даного банку можуть отримати гарантовану суму відшкодування через установи банку-агента Фонду – Публічного акціонерного товариства «Український інноваційний банк» (далі – ПАТ «Укрінбанк»).
Виплати відшкодувань вкладникам здійснюються в розмірі вкладу, включаючи відсотки, які були нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень.
Відшкодування коштів за вкладом в іноземній валюті відбувається в національній валюті України після перерахування суми вкладу за офіційним курсом гривні до іноземних валют, встановленим НБУ на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку та здійснення тимчасової адміністрації.
Виплати вкладникам ПАТ «АКБ Банк», які з будь-яких причин не звернуться до банку-агента Фонду в період з 05.09.2014 по 16.10.2014, здійснюватимуться за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень на адресу Фонду до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.
Звертаємо вашу увагу на те, що відсотки за вкладами, нараховані під час здійснення тимчасової адміністрації, не включаються до гарантованої суми відшкодування відповідно до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».
Для отримання зазначених відсотків, частини вкладу, що перевищує 200 тисяч гривень, та коштів, що не гарантуються Фондом, вкладникам необхідно пред’явити кредиторські вимоги на ім’я уповноваженої особи Фонду.
Кредитори банку мають право подати кредиторські вимоги на ім’я уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку Третяка Володимира Олександровича до 03 жовтня 2014 року включно. Будь-які вимоги, що надійдуть після закінчення цього строку, вважатимуться погашеними, крім вимог вкладників у межах 200 тисяч гривень.
Після 03 жовтня 2014 року протягом 60 днів уповноважена особа Фонду складає реєстр акцептованих вимог кредиторів, який підлягає затвердженню виконавчою дирекцією Фонду.
Протягом 20 днів з дня затвердження реєстру акцептованих вимог кредиторів уповноважена особа Фонду сповіщає кредиторів про акцептування їх вимог шляхом розміщення повідомлення на офіційному сайті Фонду, неплатоспроможного банку, а також у приміщеннях такого банку в доступному для відвідувачів місці.
Задоволення кредиторських вимог вкладників – фізичних осіб та інших кредиторів банку здійснюватимуться за рахунок коштів, одержаних в результаті ліквідації та реалізації майна банку відповідно до черговості, встановленої частиною першою статті 52 Закону.
Довідкова інформація за номерами інформаційного центру ПАТ «АКБ Банк»: 0 800-50-20-70, 38 (0536) 77-88-38 та «гарячої лінії» Фонду: 0 800-308-108.
Сайт ПАТ «Укрінбанк» — www.ukrinbank.com/ukr.
Інформаційний центр ПАТ «Укрінбанк» — 0 800-501-422.

Відділ зв’язків з громадськістю
та міжнародними організаціями
ivs@fg.gov.ua
(044) 333-35-63

peredplata