Рокфелери йдуть з нафтогазового бiзнесу?

Рокфелери йдуть з нафтогазового бiзнесу?Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

Чутки про те що династія Рокфелерів має намір розпродати свої активи в нафтогазовій сфері набирають все більших обертів. Вперше вони з\’явились наприкiнцi вересня. Нафтоділери збентежені такими вістками. Сама новина про те що Рокфелери йдуть з нафтогазового бізнесу ще більше вдарить по ціні на нафту й газ. Тому деякі експерти прогнозують падіння цін на нафту до 60 – 50 доларів за барель.

Для Росії такі перспективи обернуться в повний економічний крах.

За даними різних джерел відомо що Рокфелери вийшовши з нафтогазового бізнесу вкладатимуть цей капітал у розвиток і видобуток так званої \”чистої енергетики\”. Ось-ось японскi науково-технiчнi лабораторiї подадуть на енергоринок ще новi технологiї з видобутку \”чистої енергетики\”. Можливо Рокферелери планують стати їх монопольними власниками?

Варто нагадати що сi\’мя Рокфелерiв зараз контролює енергетичний сектор Exxon Mobil, Chevron Texaco, BP Amoco, Marathon Oil, Delta, Xerox, Boeing, Westinghouse, Hewlett-Packard, Honeywell, Pfizer, Motorola та інші компанiї.

Крім Рокфеллерів, про рішення відмовитися від інвестицій у видобуток нафти та газу заявили ще 180 компаній і близько 650 приватних осіб свiту. За останній рік це дозволило збільшити вдвічі об\’єм грошей, вкладених в екологічно чисті види енергії.

peredplata