\”Ощадбанк\” почав видавати українцям кредити на твердопаливні котли

"Ощадбанк" почав видавати українцям кредити на твердопаливні котлиВ рамках реалізації урядової програми енергозбереження \”Ощадбанк\” вже видав 66 \”теплих\” кредитів на загальну суму 1,154 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Як повідомляється, середня сума одного кредиту – 17,5 тисяч гривень. Найбільше таких кредитів видано в Сумській, Львівській та Тернопільській областях.

Нагадаємо, 9 жовтня \”Ощадбанк\” розпочав кредитування громадян на придбання котлів, що працюють на будь-яких видах палива і енергії крім природного газу.

Програма передбачає відшкодування позичальникам частини суми кредиту. На допомогу людям в придбанні електричних або твердопаливних котлів урядом виділено 50 млн гривень бюджетних коштів.

\”Кредит надається на термін до 36 місяців. Ставка – 25% річних, обов\’язковий власний внесок – 10% від вартості котла. Мінімальна сума кредиту – 1000 гривень, максимальна – 30 тисяч гривень\”, – йдеться в повідомленні.

Механізм отримання кредиту передбачає кілька кроків:

1 крок. Потенційний позичальник вибирає товар в магазині і, отримавши рахунок-фактуру, надає його установі банку разом з усіма необхідними документами для отримання кредиту.

2 крок. Після визначення банком можливості надання кредиту банк приймає рішення про видачу кредиту.

3 крок. Позичальник сплачує продавцеві обов\’язковий перший внесок в розмірі 10% від вартості котла і надає в банк відповідні підтверджуючі документи.

4 крок. Після укладення кредитного договору з фізичною особою банк надає позичальникові кредит шляхом перерахування кредитних коштів на рахунок продавця, а позичальник надає в банк документ, що підтверджує отримання ним котла від продавця.

5 крок. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України в свою чергу перераховує банку кошти для відшкодування кожному позичальнику до 20% тіла кредиту, але не більше 5 тис грн.

Ці кошти перераховуються на поточні рахунки позичальників, відкритих в Ощадбанку.

peredplata