У 2014 році місцеві бюджети Буковини отримали понад 1015 млн. грн. податків

Саме така сума сплачених податків та зборів надійшла до місцевого бюджету за 2014 рік. Як зазначили в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області, казна регіону – це безпосереднє джерело видатків на потреби громади області, а отже повнота та своєчасність надходжень до місцевих бюджетів у нинішніх умовах має велике значення.
Так, найбільше поступило податку на доходи фізичних осіб – 682,3 мільйонів гривень. Порівняно з 2013 роком досягнуто збільшення надходжень з цього податку на 33,8 мільйонів гривень або на 5,2 відсотка.
Примітно, що плата за землю, яка є другим за значенням після податку на доходи фізичних осіб бюджетоутворюючим ресурсом для місцевої казни, теж демонструє позитивну динаміку надходжень. Від плати за землю місцеві скарбниці отримали понад 127,7 мільйонів гривень, це майже на 2,2 мільйона гривень більше, ніж у 2013 році.
Суттєво збільшили сплату податків до місцевих бюджетів суб’єкти господарювання, що обрали спрощену систему оподаткування. Спрощенці сплатили єдиного податку понад 117 мільйон гривень, що на 13,8 мільйона гривень або на 13,3 відсотка більше надходжень 2013 року.
Діяльність Державної фіскальної служби спрямована на підтримку суб\’єктів підприємництва, підвищення рівня культури сплати податків, зборів, митних платежів, розширення та вдосконалення податкових і митних сервісів, а також обслуговування платників – зазначили у відомстві.

peredplata