Україна зібрала рекордний врожай зернових

Україна зібрала рекордний врожай зерновихПшениці зібрано на 5,5 млн. тонн більше, кукурудзи на 10 млн. тонн більше та соняшнику на 1,5 млн. тонн більше.

\”В цьому році вперше отримано рекордний врожай зернових культур – 38 центнерів з гектару. По кукурудзі у нас одна з найвищих урожайностей у світі. Ми сьогодні маємо середню врожайність – 65 центнерів з гектару. Ми чітко розуміємо, що досягти цих показників нам завдяки, по-перше, врожайний рік. Ми це чітко розуміємо. Також ми використовували якісне насіння\”, – розповів міністр агрополітики і продовольства Микола Присяжнюк.

Втім, перспективи наступного року не такі райдужні. Адже як відомо, близько третини озимих не зійшли. За попередніми даними, пересів охопить близько від 2-3 млн. га площ. Експерти оцінюють втрати, які понесли аграрії від загибелі посівів озимої пшениці, ячменю та ріпаку, на рівні 3 792 млн. грн.

Зауважимо, у профільному міністерстві уже відпрацьовують заходи щодо пересівання озимих та здешевлення добрив та паливно-мастильних матеріалі. На це передбачено виділити 20 млн. грн.

Джерело

peredplata