«Спрощенці» збагатили бюджет на 13 мільйонів гривень

Платники єдиного податку – юридичні особи та приватні підприємці з початку року сплатили до бюджету 13,1 млн. грн., що на 1,5 млн. грн. більше, ніж минулоріч.
Приватні підприємці перерахували до скарбниці 9,2 млн. грн., що на 0,8 млн. грн. більше минулорічних показників; надходження від спрощенців – юридичних осіб цього року зросли на 0,7 млн. грн. і складають 3,9 млн. грн.
«Наразі на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебуває понад 38 тис. платників податків. Серед них спрощену систему оподаткування обрали 1693 суб’єкти господарювання – юридичні особи та 12075 фізичних осіб-підприємців (І група – 2840, ІІ група -7495, ІІІ група – 1737 та V група – 3)»,- повідомив заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Віктор Гетьман.
«Нині діюча модель оподаткування для підприємців сприяє приватній підприємницькій ініціативі. Зокрема, при реєстрації власної справи платникам більше не потрібно звертатися до органів Міндоходів для взяття на облік. Достатньо лише подати відповідні документи державному реєстратору. Крім того, відтепер спрощена й сама процедура реєстрації і проходить вона за принципом «єдиного вікна», що дозволило суттєво скоротити документообіг та час підприємців», – зазначив посадовець.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях щиро дякує чернівецьким бізнесменам за збереження позитивної динаміки податкових надходжень, високий рівень податкової культури, який дає можливість забезпечувати стабільне та прогнозоване наповнення бюджету.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata