Держдума включає Крим у склад Російської Федерації

Держдума включає Крим у склад Російської Федерації Депутати Думи РФ внесли законопроект, який вже отримав назву \”Закон про анексію\”.

В Україні викликає глибоке обурення внесення 28 лютого 2014 року до Державної Думи Російської Федерації проекту Федерального конституційного закону «Про внесення змін до Федерального конституційного закону «Про порядок прийняття в Російську Федерацію і створення в її складі нового суб\’єкта Російської Федерації» (реєстраційний № 462741 -6). Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Основною метою відповідного проекту Закону є правове оформлення приєднання частини території України з наданням їй статусу республіки, краю або області в складі Російської Федерації. Це знаходить підтвердження в запропонованих змінах до статті 4 чинного Закону. Зокрема, прийняття в Російську Федерацію в якості нового суб\’єкта частини іноземної держави може здійснюватися за результатами референдуму або за зверненням органів державної влади цієї частини іноземної держави.

Автори стверджують, що Росія має право в односторонньому порядку припинити дію раніше укладених міжнародних договорів з Україною, що суперечить положенням згаданого Договору та положенням Віденської конвенції про право міжнародних договорів 1969 року.

За твердженням авторів, у міжнародній практиці мали місце випадки приєднання однієї держави до іншого без укладення міжнародного договору. Дійсно, 13 березня 1938 Адольф Гітлер оприлюднив підписаний ним закон, за яким Австрія була включена в Третій рейх як «Східна марка» (Ostmark).

Така законодавча ініціатива, на думку аналітиків, є незаперечним доказом намірів підготовки плану анексії частини території України.

peredplata