Що подорожчає в Україні вже з березня

Що подорожчає в Україні вже з березняЗ 1 березня 2016 року на українців чекає чергове підвищення тарифів на електроенергію. Це буде вже третій етап зростання тарифів з п\’яти, передбачених Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Також подорожчання чекає й акцизний збір на алкоголь.

Відтак Укрінформ підготував інфографіку про чергове підвищення тарифів.

Що подорожчає в Україні вже з березня

Електроенергія подорожчає втретє за два роки, але не востаннє

Новий березневий тариф буде вищим за попередній на 25%. Зокрема, 1 кВт/год. обійдеться у 57 копійок при загальному споживанні до 100 кВт/год. на місяць, а при споживанні понад 100 кВт/год. – у 99 копійок. А якщо ви споживаєте понад 600 кВт/год., то за 1 кВт/год. доведеться платити вже 1,56 грн. Такі тарифи будуть встановлені як для міського, так і для сільського населення, у тому числі, у будинках з електроплитами.

Для населення, що користується електрообігрівними установками, тарифи зміняться наступним чином: при загальному об’ємі споживання до 3600 кВт/год. на місяць 1 кВт/год. коштуватиме 57 копійок, а при споживанні понад 3600 кВт/год. – 1,56 грн.

Подорожчають пиво, портвейн та шампанське

На українців з 1 березня також очікує підняття цін на алкоголь – подорожчання було перенесене з 1 січня 2016 року. Українська влада запевняє, що завдяки такому підвищенню державна скарбниця зможе відчутно поповнитися. А експерти переконані, що стрімке подорожчання лише зажене алкоголь у тінь.

Отже, акцизний збір на пиво, кріплене та ігристе вино зросте удвічі – до 2,48 грн за літр, 7,16 грн за літр та 10,4 грн за літр відповідно. Також удвічі підвищиться акцизний збір на міцні спиртні напої – до 105,8 грн за літр 100% спирту.

За матеріалами Укрінформ

peredplata