Понад 10 мільйонів гривень або майже 19% сягнуло перевиконання фінансового плану Калинівського ринку за 2011 рік

Понад 10 мільйонів гривень або майже 19% сягнуло перевиконання фінансового плану Калинівського ринку за 2011 рікСумарний валовий дохід КП МТК «Калинівський ринок» у 2011 році склав понад 65 мільйонів гривень. Це майже стільки ж, скільки й 2010-го, незважаючи на те, що тоді суттєву частку доходів підприємства (майже чверть від усіх надходжень) складали відмінені нині ринковий збір, збори за припаркування та з реклами.

Тобто з урахуванням їх відміни перевиконання показників валового доходу Калинівського ринку з інших джерел у порівнянні з 2010 роком складає понад 30% або 15 мільйонів 267 з половиною тисяч гривень.

Стабільне зростання фінансових показників діяльності комунального підприємства «Міський торгівельний комплекс «Калинівський ринок» спостерігалося у 2011 році і по інших позиціях. Зросли чистий дохід від реалізації послуг ринку, інші доходи підприємства, обсяги сплачених податків та зборів. Проте найбільш показовим для роботи Комунального підприємства «Калинівський ринок» у 2011 році стало зростання обсягу отриманих доходів від реалізації квитків на разову торгівлю та за паркування. Якщо у 2010-му цей вид діяльності приносив ринку лише 4% від загального обсягу доходів, то у 2011-му ця цифра зросла вчетверо і нині дохід від реалізації квитків на ринку складає вже 16% у загальній структурі надходжень підприємства. У грошовому вимірі зростання виглядає ще більш вражаючим: якщо у січні минулого року реалізація квитків принесла підприємству 169,3 тисяч гривень, то у грудні цей показник склав уже 1 мільйон 95,3 тисяч гривень, або майже у 6,5 разів більше. Динаміку зростання доходів від реалізації квитків можна наочно спостерігати на наведеній діаграмі.

Вже протягом багатьох років Калинівський ринок є одним з найбільших платників податків у Чернівцях. Не втратив він своїх позицій і у 2011-му. В цілому за рік ринок перерахував до бюджетів усіх рівнів понад 27 з половиною мільйонів гривень, що майже на 5 мільйонів або на 21% більше запланованих показників. Майже 11 з половиною мільйонів від цієї суми потрапило до міського бюджету. Крім того, фактично стільки ж за рішенням депутатів Чернівецької міської ради Калинка влітку виділила з власних резервів як допомогу різним сферам міського господарства.

На жаль, через пізнє затвердження Плану розвитку підприємства на 2011 рік, викликане тривалими політичними перипетіями початку року у Чернівецькій міській раді, виконати вдалося далеко не все, передбачене цим Планом. Втім, у 2011-му все ж були проведені роботи з реконструкції майданчиків універсальних розкладних прилавків, «Весільний» та «Прилавки», а також системи відеоспостереження торгового сектору №1, трансформаторних підстанцій у 3-му та 4-му торгових секторах. Розпочалися й роботи з облаштування торгового майданчика для гуртової торгівлі сільськогосподарською продукцією по вул.Слобідській (т.с.№8).

Крім того, слід зазначити, що План розвитку та План заходів Калинівського ринку на 2012 рік цього разу вперше складався з урахуванням думки підприємців, які тут працюють. Ними особисто або через діючі на ринку громадські організації було внесено загалом понад два десятки пропозицій, і кожна з них знайшла своє відображення у планах підприємства на рік, що настав. Серед наймасштабніших планів 2012-го слід згадати завершення робіт з перенесення за межі території ринку повітряної лінії електропередач напругою 110 кВ, влаштування асфальтобетонного покриття в торговому секторі №6 (Авторинок, майданчик №1), облаштування новоствореного торгового майданчика по вулиці Слобідській, ремонт дорожнього покриття на вул.Рокитнянській та чимало інших робіт. Нині План розвитку ринку у відповідності до законодавства передано за затвердження виконкому Чернівецької міської ради.

– Ми маємо надзвичайно великі плани на 2012 рік, – зауважив виконуючий обв’язки генерального директора КП МТК «Калинівський ринок» Василь Максимюк. – Якщо 2011-ий був для нас роком акумуляції коштів і виявлення прихованих резервів, то провідним напрямком роботи у році, що настав, стане благоустрій та розвиток інфраструктури підприємства. Період хитань та невизначеності завершився, і у 2012-му ми прагнемо виконати все, що на вдалося у минулому і максимально задовольнити потреби підприємців, які на сьогодні є фактично найголовнішим джерелом поповнення бюджету усього нашого міста. Я вважаю, що ці люди своєю працею заслужили на те, щоб працювати у нормальних умовах, щоб їхня думка була почута і врахована, щоб вони могли відчувати на собі не лише соціальні вимоги, але й турботу громади про себе. Обіцяю зі свого боку зробити все можливе для цього. Зазначу для початку, що принаймні тарифи на послуги ринку у 2012-му затверджено на рівні, що відрізняється від минулорічних лише на відсоток інфляції. Нарощувати показники роботи підприємства ми плануємо в жодному разі не за рахунок нових поборів чи якогось іншого додаткового тиску на підприємців, а виключно шляхом посилення контролю та дисципліни серед працівників та виявлення додаткових резервів заробітку. Крім того, будемо намагатися і надалі збільшувати потужності роботи підприємства, наближати його сучасних вимог і не лише не втрачати позицій серед торгівельних організацій регіону, але й по можливості розширювати сфери свого впливу. Ми прекрасно розуміємо, що нині від успішної роботи Калинівського ринку багато в чому залежить комфортне життя всього міста, і зробимо все від нас залежне, що виправдати цю високу відповідальність.

Понад 10 мільйонів гривень або майже 19% сягнуло перевиконання фінансового плану Калинівського ринку за 2011 рік

Прес-служба КП МТК «Калинівський ринок»

peredplata