Фірташ мав нафту й газ. Тепер забере нашу воду

Фірташ мав нафту й газ. Тепер забере нашу водуЧернівецький водоканал готовий постачати воду для великого тепличного господарства, яке відомий бізнесмен Дмитро Фірташ будує у рідному селі Синькові у Заліщицькому районі Тернопільської області.

– У Синькові будується велике господарство, яке потребує значних об’ємів води, – розповів перший заступник начальника Чернівецького водоканалу Тарас БАБУХ. – Тож представники бізнесмена звернулися до нас з питанням, чи є технічна можливість брати воду у нас. Ми вивчили питання і з’ясували, що така можливість є. Від насосної станції другого підйому у селі Вікно Заставнівського району до Синькова – близько 10 кілометрів. Для постачання води необхідно прокласти два відрізки труби з обох боків Дністра і близько 300 метрів труби під річкою. Це цілком можливо і ми готові взятися за таку роботу.

Для водоканалу співпраця з новим споживачем буде вигідною. Нині підприємство виробляє значно більше води, ніж потрібно абонентам. Тому водоканал шукає можливості розширити абонентську базу. Так, крім Чернівців, воду постачає Заставні, селам Вікно і Погорілівка, нещодавно прокладено водогін до села Горішні Шерівці для потреб частини села та новозбудованого тваринного комплексу.

Домовленість з Фірташем дозволила б водоканалу отримати додаткові гроші – якщо не прибутки, то принаймні вийти на нуль у господарській діяльності. Нині ж підприємство через високу собівартість води та невідповідність тарифів є збитковим.

Нагадаємо, олігарх Дмитро Фірташ почав будівництво сучасного тепличного комплексу на площі 30 га в рідному Заліщицькому районі Тернопільської області. Комплекс матиме всю необхідну інфраструктуру – автобазу, переробний завод і сховище для зберігання продукції, та забезпечить роботою п’ять тисяч людей. За інформацією тернопільських ЗМІ, інвестиційний проект оцінюється в 150 мільйонів євро. (І.Довгань)

Джерело

peredplata