На Буковині молодик випив три літри горілки і вмер

На Буковині молодик випив три літри горілки і вмерУ Чернівецькій області 26-річний хлопець випив три літри горілки, від чого помер. У нього в крові виявили 9 проміле алкоголю. В той час, коли смертельною дозою є 1,8 літра оковитої (понад 5 проміле). Фахівці кажуть, що причиною більшості смертей від алкоголю на Буковині є передозування.

– Основна причина отруєння – не фальсифікована горілка, а передозування алкоголем, – каже начальник обласного бюро судово-медичної експертизи, професор Віктор Бачинський. – У наших людей відсутня культура вживання алкоголю. Смертельна доза отруєння алкоголем становить понад п’ять проміле. Якщо за спеціальною формулою перерахувати це у літри алкоголю, то п’ять проміле – це приблизно 1,8 літра горілки. А у нас нинішнього року були випадки, коли у крові людини, яка померла, виявили навіть 9 проміле алкоголю.

Загалом за 2011 рік отруїлися алкоголем 125 осіб, основна причина не сурогат, а передозування. Серед померлих 118 чоловіків і сім жінок. Щодо віку, то найбільше помирають від отруєння люди 40-50 років. Торік у середньому кількість отруєнь становила чотири-п’ять випадків на місяць. Але найбільша кількість отруєнь припадає саме на зимові свята. Значна кількість смертельних випадків отруєнь від алкоголю припадає на Вижницький та Сторожинецький райони.

Джерело

peredplata