Стан готовності захисних споруд цивільного захисту населення – жахливий, але не критичний.

Про це сьогодні розповіли на прес-конференції начальник управління цивільного захисту населення облдержадміністрації Олексій Гайдай та в.о. начальника відділу організації заходів цивільного захисту УДСНС України в Чернівецькій області Андрій Юрійчук.
Наразі в області діє розпорядження в.о. голови Чернівецької облдержадміністрації, згідно з яким всі служби цивільного захисту переведені в режим підвищеної готовності.
Попри тривожний у країні час, досі не закінчено інвентаризацію захисних споруд, розпочату ще кілька років тому (основна робота здійснена у другому півріччі минулого року). За словами начальника управління, ці заходи планується завершити впродовж лютого-березня цього року.
Станом на 31грудня 2014 року в області нараховувалося 1176 захисних споруд цивільного захисту (86 сховищ та 1090 протирадіаційних укриттів) державної, комунальної і приватної власності. До укриття готові 41 споруда, обмежено готові – 828, не готові – 308 споруд.
Половина захисних споруд внаслідок перепрофілювання призначення приміщення споруд чи фізичного зносу обладнання давно потребують капітального ремонту. Орієнтовна сума коштів, необхідних для проведення технічної інвентаризації захисних споруд всіх форм власності складає 1348, 5 тисяч гривень . Виділено на такі заходи всього 129, 6 тисяч гривень.

peredplata