Він сказав \”Полетіли!\” і махнув рукою

Він сказав "Полетіли!" і махнув рукоюУ Чернівцях після майже річної перерви було відновлено авіасполучення зі столицею України

Особисто провести у перший рейс літак марки «SAAB-340» авіакомпанії «Центр ділових авіаперевезень» (ЦДА), що відсьогодні здійснюватиме регулярні авіаперевезення за маршрутом «Ужгород-Чернівці-Київ» – «Київ-Чернівці-Ужгород» прийшли секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин та директор департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради Дмитро Сірман.
Одразу після відльоту літака, спілкуючись із журналістами, Віталій Михайлішин висловив задоволення тим, що після майже річної перерви (останній рейс з Чернівців до Києва відбувся ще 27 березня 2011 року) все ж таки вдалося відновити аівасполучення Чернівців зі столицею. Досить тривала затримка пояснюється тим, що міська влада шукала спосіб зробити вартість рейсу економічно виправданою, проте водночас і доступною для пасажирів. Нагадаємо, що з сусідніх обласних центрів рейси на Київ здійснюються лише з міжнародного аеропорту «Івано-Франківськ» і вартість квитка в обидва боки в середньому становить 3500 грн., тоді як подорож з Чернівців до Києва і назад обійдеться нині пасажирам у 2400 грн.
Зусилля влади не минули марно – вже перший рейс літака виявився заповнений пасажирами. А у спілкуванні з пресою секретар Чернівецької міської ради Віталй Михайлішин запевнив, що в разі потреби такі рейси до столиці зможуть здійснюватись не лише по понеділках, а й частіше, аби лише вони мали попит серед буковинців.
Також в планах на майбутнє у Чернівецької міської влади – відкриття регулярного авіасполучення з Туречииною, Болгарією та Ізраїлем.

peredplata