Російські олігархи купують \”Чернівціобленерго\”. Окупація почалася

Російські олігархи купують "Чернівціобленерго". Окупація почаласяОдне з найменших в Україні обленерго хочуть купити троє олігархів

Фонд державного майна (ФДМ) отримав три заявки на участь у приватизаційному конкурсі з продажу 45% акцій енергопостачальної компанії ВАТ \”Чернівціобленерго\”.

Про це повідомила прес-служба відомства, пише \”Комерсант-Україна\” у публікації \”Одне на трьох\”.

Офіційно претенденти будуть названі лише після відкриття конвертів із заявками. Але ще минулого тижня керуючий директор VS Energy Михайло Спектор заявив, що його компанія планує взяти участь в конкурсі. За даними джерела видання в цій компанії, в конкурсі також братимуть участь структури Костянтина Григоришина та Григорія Суркіса.

Спектор 27 січня розповів журналістам, що його компанію цікавлять ще як мінімум два підприємства – \”Хмельницькобленерго\” і \”Миколаївобленерго\”. Про початок підготовки до продажу 45-відсоткових пакетів цих компаній було оголошено в січні.

\”У нас є плани з розвитку всіх п\’яти обленерго, на які ми претендуємо. Вони потребують інвестицій, і ми готові їх вкласти у розвиток обленерго\”, – сказав Спектор.

Отримати коментарі інших претендентів на \”Чернівціобленерго\” виданню вчора не вдалося.

\”Чернівціобленерго\” – найменше з розподільних підприємств в Україні з найбільшим обсягом енерговитрат. Початкова вартість державного пакета акцій ВАТ \”Чернівціобленерго\” становить 65 млн грн.

\”Це не така велика сума, і її може акумулювати будь-який з потенційних покупців\”, – вважає старший аналітик ІК Dragon Capital Денис Саква.

Інтерес до акцій підвищує заява Нацкомісії регулювання електроенергетики про те, що до кінця 2012 року мають зрости тарифи для обленерго, а також плани Міненерго почати довгоочікувану реформу енергоринку, зазначив головний інвестстратегії фінансової групи БКС Максим Шеїн.

****

У конкурсі з приватизації ПАТ \”Чернівціобленерго\” братимуть участь два учасники.

Як повідомляє сайт Фонду держмайна, у вівторок об 11.00 у ФДМ відбудеться конкурс з продажу 45% ПАТ \”Чернівціобленерго\”.

У конкурсі візьмуть участь ТОВ \”Луганське енергетичне об\’єднання\” та ТОВ \”ВС Енерджі Інтернешнл Україна\”, які подали заявки і були допущені до конкурсу.

Початкова вартість державного пакета акцій ПАТ \”Чернівціобленерго\” становить 65 000 тис. грн.

Фонд організує online-трансляцію конкурсу через свій сайт.

За інформацією \”Української правди\”, \”Луганське енергетичне об\’єднання\” – це структура Костянтина Григоришина, а ТОВ \”ВС Енерджі Інтернешнл Україна\” контролюється російською \”Лужніковською групою\”.

Як відомо, 20 січня аукціон з продажу 50% акцій \”Закарпаттяобленерго\” не відбувся у зв\’язку з неявкою конкурсної комісії.

3 лютого також не відбулися торги з продажу 50% акцій \”Вінницяобленерго\” через відсутність кворуму в складі конкурсної комісії.

Українська правда

Нагадаємо, конкурс з продажу пакета акцій ВАТ \”Чернівціобленерго\” відбудеться 7 лютого 2012 року.

peredplata