Луценко згадав, як Герман погрожувала йому: \”Ти сядеш…\”

Луценко згадав, як Герман погрожувала йому: "Ти сядеш…"Юрій Луценко розповів про погрози з боку членів Партії регіонів під час його перебування міністром внутрішніх справ і політичне підґрунтя своєї справи

\”Кримінальна справа Луценка має свою передісторію\”, – сказав він у своїх вільних свідченнях у суді, повідомляє \”ЛІГАБізнесІнформ\”.

\”Я, як політичний діяч, підтримував Юлію Тимошенко на президентських виборах, у зв\’язку з цим я отримував постійні погрози від депутатів Партії регіонів або зняти мене, або посадити\”, – заявив Луценко.

\”Яскравим прикладом цього є виступ депутата Ганни Герман, у якому вона прямо сказала: ти сядеш і дізнаєшся, що таке в’язниця. Це було у Верховній Раді на пленарному засіданні\”, – сказав він.

На думку Луценка, причин такої реакції на його діяльність чотири: МВС перед виборами виявило близько 1 млн. 300 тис. \”мертвих душ\” у виборчих списках, не допустило виготовлення додаткових бюлетенів на вибори, забезпечило виконання вимог закону про заборону підвезення людей і їх агітації у день виборів, а також МВС зірвало політичну провокацію \”регіоналів\” про депутатів-педофілів.

\”Усе це дуже не подобалося команді Януковича й після виборів мене попередили й висунули вимогу дистанціюватися від співпраці з Тимошенко. Паралельно вимагали припинити критику Януковича\”, – сказав він.

Луценко зазначив, що як екс-міністр він отримував інформацію з міністерства й знав, що по ньому була створена спеціальна група, яка перевіряла всі документи, підписані ним за 4 роки каденції.

\”Станом на літо 2010-го жодних можливих доказів незаконної діяльності не було. Але тоді Луценко провів прес-конференцію, на якій заявив про те, про що не міг мовчати як екс-міністр – про поновлення злочинної схеми \”смотрящих\” у областях від імені президента Януковича. Йдеться про банду Гіві Васадзе. А також про діяльність Юри Єнакіївського\”, – заявив Луценко.

\”Не говорити про ці злочини я не міг, тому що одним із результатів моєї діяльності було повне знищення такого поняття як злодій у законі в Україні\”, – підкреслив він.

За словами Луценка, уже через два тижні до нього зателефонував Ренат Кузьмін і запропонував зустрітися.

\”Він мені повідомив, що у відношенні мене є кримінальна справа, яка полягає в незаконному працевлаштуванні водія. Як висловився Кузьмін: \”Усе це повна дурня, але, Юро, я тебе прошу, жодних втеч, це буде негарно. Арештів, звісно, не буде\”, – переказав Луценко слова першого заступника генпрокурора.

\”У результаті я зрозумів, що арешт на 100% гарантований. Порадилися з родиною, і я прийняв рішення, що я в жодному разі не повинен залишати країну. Тому що, по-перше, я не чинив жодних злочинів, а по-друге, хороший я політик чи ні, але підводити людей, які мені довіряють, ганебною втечею дозволити собі я не міг\”, – сказав він.

Джерело

peredplata