Цьогоріч легальну роботу отримали 2444 буковинці

Про це розповідає очільник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталій Шпак. За його словами, завдяки зусиллям фахівців управління податків і зборів з фізичних осіб у першому півріччі 2018 року статус «офіційно працюючих» підтвердили 2444 буковинці.

Слід зазначити, службовці ретельно аналізують інформаційні бази даних, а також проводять роз’яснювальні зустрічі та співбесіди з керівниками підприємств і приватними підприємцями щодо необхідності офіційного працевлаштування працівників та підвищення рівня оплати їх праці. До слова, у червні фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб провели низку таких зустрічей по області, зокрема, більш значні – на території МТК «Калинівський ринок» та ТЦ «Формаркет». У результаті проведених заходів роботодавці оформили належним чином трудові відносини з 1283 буковинцями, а свою підприємницьку діяльність зареєстрували 386 фізичних осіб.

Також фіскали перевірили 32 юридичних та фізичних осіб-підприємців з питань виявлення фактів ухилень від оподаткування різного виду виплат, заробітної плати, видачі її за рахунок “тіньових” коштів. За наслідками цих перевірок виявлено 66 неналежно оформлених осіб, яким виплачувалась зарплата в конвертах.

В цілому, додаткові надходження до казни від заходів з легалізації заробітної плати та детінізації зайнятості населення склали понад 2 млн. грн. єдиного внеску.

Враховуючи наявні ризики порушень законодавства про працю, важливим напрямком нашої роботи є повернення втрачених ресурсів в економіку держави та соціальний захист громадян. Щоб подолати це негативне явище головним союзником у боротьбі з тіньовою зайнятістю мають бути наймані працівники.– акцентував Віталій Шпак.

peredplata