Чернівецький бізнес працює із 2215-ма касовими апаратами

За інформацією начальника управління обслуговування платників Чернівецької ОДПІ Оксани Дьоміної, на обліку в Чернівецькій ОДПІ станом на 01.08.2018р. перебуває 2481 реєстратор розрахункових операцій, в т.ч. 2215 працюють у Чернівцях, а 266 – на Глибоччині. Цього року в центрі обслуговування платників Чернівецької ОДПІ суб’єкти господарювання зареєстрували 329 реєстраторів розрахункових операцій.

Фахівець розповіла, що Кабінетом Міністрів України схвалено постанову від 13.06.2018 № 472 «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій» та затверджено порядок реалізації такого експериментального проекту.

Відповідно до постанови, ДФС спільно з Міністерством фінансів України розпочинає пілотний проект щодо впровадження інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі (у тому числі Інтернет-торгівлі), громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати з продажу товарів (послуг), надання послуг з приймання готівки для подальшого переказу, з перевезення пасажирів тощо.

Сутність новітньої моделі полягає у впровадженні альтернативного технологічного рішення для реєстрації розрахункових операцій в сфері торгівлі без застосування традиційних РРО.

Програма «Електронний чек» має суттєві переваги: система може бути встановлена на будь-який пристрій – персональний комп’ютер, планшет чи смартфон; вона доступна, безкоштовна та може бути інтегрована з іншими системами ДФС і бухгалтерськими програмами; має найвищий ступінь захисту і працює цілодобово.

Крім того, застосування такої моделі на практиці позбавляє необхідності друкувати паперові чеки.

Фіскальний чек громадяни зможуть перевірити у відкритій частині Електронного кабінету (електронного сервісу ДФС, розміщеного на офіційному веб-сайті контролюючого органу).

Інформує сектор організації роботи  Чернівецької ОДПІ

 

 

peredplata