Чернівці отримали від власників елітних авто понад 800 тисяч податку

Упродовж дев’яти місяців цього року власники елітних автомобілів сплатили до бюджету Чернівців 806,4 тис грн транспортного податку, що на 222,7 тис грн, або на 38,1 відс. більше, ніж торік – інформує сектор організації  роботи Чернівецької ОДПІ.

Громадяни – власники дорогих легкових автомобілів сплатили 474,1 тис грн, що на 173,5 тис грн, або на 57,7 відс. більше, ніж у 2017-му році. Юридичні особи, на балансі яких знаходяться елітні автомобілі, перерахували до казни міста 332,3 тис грн транспортного податку та перевищили минулорічну сплату на 49,2 тис грн.

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2018 – 1 млн 396 тис 125 грн). Ставка транспортного податку становить 25 тис грн на рік.

Транспортний податок сплачується у строки, встановлені Податковим кодексом, а саме:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються у річній податковій декларації.

 

peredplata