Державний бюджет уже отримав понад 233,0 млн. грн. від розмитнення автомобілів на Чернівецькій митниці

Чернівецька митниця ДФС звертає увагу, що залишилося 37 днів до завершення пільгового періоду митного оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Вже 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Зазначений коефіцієнт застосовується у разі ввезення одного легкового автомобіля однією фізичною особою для власного використання. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою. Наразі це передбачено чинним законодавством. Тому звертаємо увагу всіх власників автомобілів з іноземною реєстрацією: не чекати останніх днів, а вчасно оформляти свої транспортні засоби.  Про це інформує  Головне управління ДФС у Чернівецькій області.

Крім того, передбачений перехідний період 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015  року до 25 листопада 2018 року (набрання чинності Законом України від 08 листопада 2018 року № 2612-VIIІ „Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України”). Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Починаючи з 25.05.2019 року будуть скасовані пільгові умови щодо відповідальності за порушення митних правил при ввезенні автомобілів з іноземною реєстрацією. З цього часу вступають у дію нові санкції. Так, при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн. або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Також з 21 грудня 2018 року почав діяти Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України, яким передбачено алгоритм дій для декларування транспортних засобів з іноземною реєстрацією та визначено перелік необхідних документів.

На Чернівецькій митниці ДФС митне оформлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією здійснює відділ митного оформлення №1 за адресою: вул. Руська, 248 М, м. Чернівці. Час роботи: з 09:00 год до 24:00 год щодня (без вихідних).

Довідка:

Станом на 16 січня 2019 року у митному режимі «імпорт» оформлено майже 3300 автомобілів на єврономерах.

 

peredplata