У Заставнівському районі люди перекрили дорогу, щоби добитися її ремонту ОНОВЛЕНО

У Заставнівському районі люди перекрили дорогу, щоби добитися її ремонту ОНОВЛЕНО 28 травня, мешканці сіл Шубранець, Малий Кучурів, Вербівці, Юрківці, Погорилівка, Вікно Заставнівського району перекрили дорогу. Таким чином люди намагалися добитися ремонту дороги на ці села.

Вже о 07.30 люди вийшли перекривати дорогу. Сюди ж з’їхалося і начальство з обласної служби автомобільних доріг та Заставнівської районної адміністрації.

За дивним збігом обставин тут вже тривав ремонт дороги.

Як розповів начальник служба автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах, ремонт є плановим і на це не вплинуло зібрання людей.

– Ямковий ремонт розпочали у суботу і сьогодні на цій дорозі працює чотири бригади, – каже Ігор В’ячеславович.
Люди не вірять у такий збіг, але результатом поки що задоволені. Кажуть такої ремонтної техніки на цій дорозі ще ніколи не бачили. Дехто з людей розповів, що техніку для ремонту дороги навіть пригнали з Новоселиці.

Щоправда, якість ремонту дороги, яку зробили у суботу, незадовольнила ні мешканців, ні самих чиновників – ями на дорозі чомусь ремонтували через одну. Тож у понеділок цю частину дороги переробляли. Активісти акції та чиновники домовилися зустрітися за тиждень і перевірити якість ремонту дороги.

Мешканець одного із сіл передав molbuk.ua відео, як ремонтували у суботу дорогу у Заставнівському районі.

Молодий буковинець

ЗАЯВА
Чернівецького осередку ВО \”БАТЬКІВЩИНА\”

Люди змусили владу почути їх!

Сьогодні мешканці Заставнівського району області змусили владу почути їх. Люди, змучені бездоріжжям і глухотою влади, як і обіцяли, перекрили дорогу, вимагаючи її ремонту.
Подію коментує голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян – як фахівець з питань дорожної галузі, екс-керівник Служби автомобільних доріг області:

«Мені прикро, що влада довела ситуацію до крайнощів і змусила людей вживати таких заходів. Прикро, що вже півтора роки я говорю про проблеми доріг у краї мало не на кожній сесії облради – і влада це ігнорує. Але я пишаюся своїми краянами, які зважилися відкрито виступити і таки добиваються своїх прав. І пишаюся своїми однопартійцями, які підтримали людей у їх справедливих вимогах.

Сьогодні з самого ранку, о 7.30 понад 200 мешканців сел- Шубранець, – Заставнівського району за підтримки Заставнівської районної організації партії ВО «Батьківщина» вийшли просто на дорогу вимагати її ремонту. До них готові долучитися жителі сіл Малий Кучурів, Вербівці, Юрківці, Погорилівка, Вікно та інших. Півтора роки вони просили владу виконати її обов’язки – не допросилися.

Ще з березня минулого року я пропоную прийняти на сесії звернення до голови Укравтодору з приводу ситуації, що склалася у дорожньому господарстві області – провладна більшість мене не підтримує.

Але як ви самі бачите, дороги Буковини у катастрофічному стані. По них уже фактично неможливо рухатись через поширену ямковість, колійність та деформації дорожнього полотна. Фінансування, яке виділяється Чернівецькій області на дороги загального користування, є мізерним. На цілий рік Службі автодоріг виділяють суму, якої вистачає лише на один місяць роботи. Саме тому я просив ввести в порядок денний кількох засідань сесій і прийняти звернення до голови Укравтодору із проханням збільшити фінансування дорожньої галузі Чернівецької області і привести наші дороги до нормального стану.

Після того, як мешканці Заставнівщини оголосили про свій намір, на дорозі терміново в суботу розпочали ремонт полотна. Хіба це по-господарськи – робити «навздогін», та ще й абияк? Адже якість ремонту дороги, яку зробили у суботу, не задовольнила ні мешканців, ні самих чиновників – ями на дорозі чомусь ремонтували через одну. Тож уже сьогодні цю частину дороги переробляли. Потрібен якщо не капітальний ремонт цієї дороги, який не робився вже 40 років, то хоча б якісний ямковий. Влада, яка вболіває за громаду, упереджує проблему, а не «латає ямки», лиш би люди відкрили рух.
А сильна громада вміє спитати у влади за її дії і бездіяльність».

peredplata