43 буковинці отримали одноразову допомогу на започаткування власної справи

У 2019 році на Буковині одноразову допомогу на випадок безробіття для організації підприємницької діяльності отримали 43 особи, з них 9 – учасників АТО/ООС та 2 осіб з інвалідністю.

«Безробітні, якщо для них немає підходящої роботи на ринку праці, можуть спробувати реалізувати себе у підприємництві і отримати на започаткування власної справи одноразову виплату допомоги на випадок безробіття. Для цього необхідно мати бізнес-ідею, пройти тестування, відвідати профільні семінари, скласти бізнес-план тощо. Допоможе безробітному пройти шлях від бізнес-ідеї до започаткування власної справи кар’єрний радник», – зазначила директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Серед бізнес-ідей, запропонованих безробітними, які отримали одноразову виплату на започаткування власної справи, були, зокрема, роздрібна торгівля, технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів, надання послуг мобільного харчування, виробництво меблів, вирощування зернових, бобових культур, прісноводне рибальство, обробка металу, ландшафтні послуги, виробництво цегли та черепиці тощо.

Серед підприємців, котрі започаткували власну справу за сприяння служби зайнятості, 12 – з м. Чернівці, 7 – з Глибоччини, 5 – з Путильщини, по 3 – зі Сторожинецького, Вижницького, Кельменецького та Кіцманського районів,  2 –  з Хотинського та Новоселицького, по одному – з Герцаївщини, Заставнівщини та м. Новодністровськ. Докладніше про можливості започаткувати власний бізнес можна дізнатися на сайті Державної служби зайнятості.

Загальна сума виплат станом на 1 серпня 2019 р. склала 1 526 800 гривень.

Довідка. Остаточне рішення про надання одноразової виплати допомоги на випадок безробіття для організації підприємницької діяльності приймає комісія. Також безробітний має пройти державну реєстрацію як суб’єкт підприємницької діяльності.

 

Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

 

peredplata