Іван з Буковини при Надії

Як не уникала Надія Савченко фотографувань з різними людьми, які б хотіли бути причетними до її подвигів, не вдається це їй. Вони таки знаходять моменти і можливості. Стають біля неї… і потім тішаться з того, що також були біля… Ніби й самі стали героями: мужньо зносили катування путінських опричників, не зламалися під тортурами, залишилися стійкими патріотами України.

Надія Савченко однаково поводиться з усіма: чи то з президентом, чи з іншими людьми. Більше того, вона щиро спілкувалася з айдарівцями та мало зважала на ніяковіння владників. Навіть з Юлією Тимошенко не обнялася, хоча обидві спробували тюремної баланди: Юлія – української, Надія – російської.

Мовляв, ми з Вами, Юліє Володимирівно, ще не настільки близько знайомі, аби обійматися. Тепер тільки поручкаємося. А далі поживемо, поборемося – і побачимо!

Іван з Буковини при Надії

Нашому Івану пощастило більше. Він не зважав ні на які застороги та можливі казуси, що могли підстерігати його, Іван таки підсунувся до Надії. І зробив селфі.

Нічого такий собі знімок. Іван Мунтян задоволений, а Надія Савченко – не дуже. Напевне, вона й не зауважила на те, що хтось з нею сфотографувався.
Натомість інша світлина з Юлією Тимошенко – це хрестоматійна дія лідера партії і партійців. Всі з нею фотографуються. І цим тішаться. Уже десятиліттями вона кочує по газетах і Facebook. Буковинці добре то пам‘ятають. Особливо, коли Петро Гасюк був біля Юлі. Петро над Юлею, Петро з Юлією. Усміхнений, задоволений, зосереджений. Богинею її називав. Всіх змушував любити Юлю і ВО «Батьківщину». А через якийсь час продав і Юлю, і «Батьківщину» за «пушку тютюну» регіонального.

Іван з Буковини при Надії

Іван Мунтян на то не зважає. А Юлія Тимошенко уже призабула, загоїла душевну рану та партійну травму, яку завдав їй і «Батьківщині» Петро Гасюк. А то було таки не файно з його боку. Після продажу партії і «богині», у Чернівцях на стовпах були розліплені оголошення такого змісту:

«Продам батьківщину. Недорого. Ціна договірна. Петро Гуцул».

Ніяких паралелей з Петром Гасюком та Іваном Мунтяном не хотілося б проводити. Але вони самі собою напрошуються. Хоча сподіваюся, що Надія Савченко уже не дозволить статися по-дібному не тільки у ВО «Батьківщина», а й у всьому парламенті.

Наразі Іван Мунтян, голова Чернівецької обласної ради від ВО «Батьківщина», після фото і спілкування на з‘їзді партії з Юлією Тимошенко та Надією Савченко поділився своїми враженнями та емоціями:

– Ніякий телевізор не передає тієї неймовірної енергетики, якою переповнені сильні, мужні, впевнені у своїй ідеї люди. Мені пощастило бути поруч і відчути цю енергетику непересічних особистостей, які власне творять історію. Лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко і перший номер у списку «Батьківщини» Надія Савченко. Сьогодні на з‘їзді партії у Києві делегати від Чернівецької області отримали новий заряд енергії до праці і боротьби, – сказав Іван Мунтян.

Ось таким зарядженим на працю і боротьбу Іван Мунтян повернувся до Чернівців. Він відразу звільнив з посад всіх регіоналів та їхніх прислужників. Копняками вигнав з обласної ради тушку Маніліча, демонстративно відмовився подавати руку колишнім регіоналам, теперішнім депутатам від «Опозиційного блоку», «Нашого краю» Гайнічеру, Павелу та іншим. Іван Мунтян навів порядок у сфері освіти, охорони здоров‘я. Тих, хто служив там при партії регіонів і досі шкодить області та людям, з ганьбою вигнав на вулицю. Керівників, котрі на спині Майдану, на його ідеях зайшли до влади, звільнив відразу. На дорогах Буковини і на залізниці зупинені фури і вагони з лісом-кругляком, який відправляли за кордон.

Офшорним компаніям, котрі хотіли качати газ біля Красноїльська, а податки не платити в Україні – відмовлено.

Також Іван Мунтян і його обласний осередок ВО «Батьківщина» очистився від вчорашніх регіоналів у керівництві партії та в лавах рядових членів. Повернено до лав партії тих, кого різними маніпуляціями було видворено за межі ВО «Батьківщина».

За прикладом лідера Івана Мунтяна всі члени партії, депутати з фракції здали румунські та інші чужоземні паспорти. Аби не виникло сумнівів у їхніх правдивих діях, кожен депутат та держслужбовець публічно і особисто звернувся до консула Румунії у Чернівцях з проханням дати відповідь: чи вони колись, чи тепер зверталися до цієї держави з заявою про надання їм румунського громадянства.

І ще багато-багато порядних та правдивих і сміливих дій було зроблено Іваном Мунтяном після того, як він сфотографувався з Юлією Тимошенко та Надією Савченко.

Петро КОБЕВКО

Р.S. Хіба це не правда?! Не так було і не так є?!
Якщо то неправда і Іван Мунтян нічого такого не вдіяв, то навіщо нам такі його фотографії і «заряд його енергії»?!

peredplata