Всім отримувачам субсидій: Мінсоцполітики виступило з важливою заявою Тепер в Україні пільги надаються у грошовому вигляді

З’явилася інформація, що починаючи з листопада 2019 року українці отримуватимуть квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу. До речі, в цих розрахунках пільги і субсидії враховувати не будуть.

Відомо, що такі нововведення пов’язані з механізмом нарахування пільг на ЖКП, який набув чинності з 1 жовтня 2019 року. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінсоцполітики України.
 

Субсидія

Субсидія
 

Тепер в Україні пільги надаються у грошовій формі органами соціального захисту населення. Розраховані суми пільг надходять до АТ “Ощадбанк” для подальшого здійснення ним розрахунків із постачальниками послуг за кожного конкретного пільговика.

 

субсидія

субсидія
 

Пільговикам, які подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата здійснюватиметься у готівковій формі у зазначений в заяві спосіб (банк або пошта).

У разі отримання готівки пільговик повинен сплатити спожиті послуги повністю. Інші пільговики платять, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує постачальник послуг АТ “Ощадбанк”.

peredplata