У листопаді газ подорожчав

У листопаді ціна газу для населення зросла на 14,7% – до 4,899 тис. грн за тисячу куб. м.

Водночас це найнижча ціна у листопаді за останні 4 роки, повідомила прес-служба Нафтогазу.

“У листопаді регульована ціна газу виявилася вищою, ніж ціна на умовах пропозиції від Нафтогазу “Газовий запас”. Споживачі, які купили газ на зиму, заощадять кошти. Якщо домогосподарство не використає за зимовий сезон весь передплачений обсяг, залишок коштів повернуть на його рахунок”, – наголосили у компанії.

Вартість газу для населення відображає ринкові ціни з відставанням у два місяці. Залежить від ціни Нафтогазу для комерційних споживачів за минулий місяць, даних Мінекономрозвитку щодо середньої митної вартості газу, середньозваженої ціни на Українській енергетичній біржі та ціни за урядовою постановою від 19 жовтня 2018 року.

У серпні Нафтогаз пропонував населенню купувати газ на зиму наперед за літніми цінами. Акція закінчилася 25 вересня. У такий спосіб газ придбали 55 тис. родин. Це понад 67 млн “кубів” палива. З 1 листопада купити газ за фіксованою ціною 6145,31 грн за тисячу куб. м із податком на додану вартість, але без вартості розподілу, можуть ОСББ із власними котельними. Акція триватиме до 31 березня 2020 року.

peredplata