Понад 30 тисяч буковинських пенсіонерів 80-річного віку і старших  отримуватимуть підвищені пенсії

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

На виконання пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» органами Пенсійного фонду з 1 квітня 2020 року в автоматизованому режимі проведено перерахунки пенсій 29771 «цивільному» пенсіонеру. Середній розмір підвищення склав 563,94 грн. Зазначений перерахунок проведено особам, які досягли 80-річного віку, в кого розмір  пенсійної  виплати не перевищує 9205,19 грн., шляхом встановлення таким особам щомісячної компенсаційної виплати в розмірі до 500 грн. Крім того, особам, які досягли 80-річного віку, мають страховий стаж, зокрема чоловіки 25 років, а жінки 20 років та в яких розмір пенсії (з урахуванням всіх підвищень та надбавок, крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) не досягає 2600 грн., встановлено доплату до зазначеного розміру. 

Одночасно в області проведено перерахунок пенсій 644 особам з числа «військових» пенсіонерів, які досягли 80-річного віку, шляхом встановлення їм щомісячної компенсаційної виплати в розмірі до 500 грн. (в разі, якщо розмір пенсійної виплати   менше 9205,19 грн.). За результатами перерахунку середній розмір підвищення серед «військових» пенсіонерів склав 493,16 грн.

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області сформовано додаткові відомості на виплату пенсій, які передані до банківських установ та відділень зв’язку для забезпечення виплати громадянам належних сум доплат, зокрема 7 квітня – пенсіонерам, які зазвичай отримують пенсію 4-6 числа місяця, іншим  – в установлену для них дату виплати.

В подальшому щомісячна компенсаційна виплата особам, які отримують пенсію (незалежно від виду та Закону, за яким провадиться її обчислення), при виповненні 80-річного віку після 1 квітня 2020 року встановлюватиметься автоматично, без звернення пенсіонера, і виплачуватиметься з дати досягнення відповідного віку.

 

 

 

peredplata