Залізничники готують масові акції протесту

Залізничники готують масові акції протесту10 вересня о 10:00 працівники залізниці та представники громадських організацій розпочнуть пікетування Міністерства інфраструктури (м. Київ, пр. Перемоги, 14), щоб висловити протест проти злочинної реструктуризації Укрзалізниці.

Основними вимогами залізничників та громадських організацій є припинення прихованої приватизації Укрзалізниці, повернення доступних нічних потягів,
забезпечення належних умов праці для робітників (докладніший перелік вимог на сайті http://vppz.org.ua). Також пікетувальники привернуть увагу громадськості до небувалого рівня корупції, розкрадання бюджетних коштів та некомпетентного керівництва на залізниці. Учасники акції добиватимуться зустрічі ініціативної групи з Прем’єр-міністром та міністром інфраструктури України для ухвалення рішення про заборону реструктуризації Укрзалізниці, а також створення постійно діючої робочої комісії для розв’язання озвучених проблем.

В акції візьмуть участь працівники усіх шести залізниць з Києва, Харкова, Одеси, Львова, Донецька, Кременчука, Сімферополя. Всього очікується участь до 1500 осіб. Залізничники з Харкова заявляють про тиск та погрози зі сторони керівництва Південної залізниці. Чиновники цікавляться номером автобуса та поіменним списком працівників, які планують взяти участь в акції.

“У разі створення перешкод на шляху до Києва учасники пікетування будуть змушені перекрити найближчий автомобільний чи залізничний рух, а
протестувальники з інших міст не підуть на жодні переговори, доки колеги з Харкова не долучаться до акції”, — заявив Олександр Абросімов, голова Вільної профспілки Харківської вагонної дільниці No1.

Серед організаторів акції Всеукраїнський Страйковий Комітет, Спілка об’єднань громадян “Трудовий рух “Солідарність”, Всеукраїнська Спілка Робітників, Вільна профспілка Південної залізниці (ВППЗ), Вільна профспілка Київської вагонної дільниці No1, Конфедерація профспілок Луганської області, Харківська обласна організація “Нова сила”, представники трудових колективів шести залізниць та інші організації. ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” надає інформаційну підтримку організаторам акції.

peredplata