Кабмін дозволив видавати пільгові кредити малому бізнесу, який постраждав від карантину

Кабінет міністрів України дозволив видавати пільгові кредити під 5-7-9% річних для підтримки малого бізнесу, який постраждав від карантину та пандемії коронавірусу.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 15 квітня.

В межах оновленої програми, пільгові кредити пропонують видавати для покриття постійних витрат, які не залежать від обсягів виробництва (зарплати працівників, орендні та комунальні платежі, податки та інші витрати, необхідні для збереження підприємництва).

“У зв’язку з поширенням COVID-19 на території країни, ми внесли зміни до програми кредитування, які спрямовані на подолання наслідків пандемії”, — повідомив Шмигаль.

Він зазначив, що уряд також видаватиме кредити бізнесу, який постраждав від коронавірусу, під 0% річних для того, аби він зміг рефінансувати свої попередні позики.

Звернутися за пільговим кредитом бізнес зможе на період карантину та протягом 3 місяців після його завершення. За такими кредитами діятиме відстрочка платежів терміном до 9 місяців, максимальна сума кредиту складе 3 мільйони гривень.

Напередодні стало відомо, що держава планує підтримувати бізнес у зв’язку з карантином двома кредитними програмами. Однією з них є розширена версія програми пільгових кредитів під 5-7-9% річних. Гроші з неї планують видавати для рефінансування кредитів бізнесу.

peredplata