З початку року на Буковині виявлено чотирьох корупціонерів

Як інформує Державна податкова служба в Чернівецькій області, упродовж січня – серпня співробітниками відділу внутрішньої безпеки при Державній податковій службі у Чернівецькій області управління внутрішньої безпеки Державної податкової служби України задокументовано чотири факти порушення працівниками податкових органів краю вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Особи, стосовно яких складено адміністративні протоколи, визнані судом винними в інкримінованих правопорушеннях і як результат – їм призначено покарання у вигляді штрафу та звільнення з органів державної податкової служби.

З метою попередження вчинення корупційних правопорушень відділом внутрішньої безпеки упродовж звітного періоду здійснено 354 профілактичні заходи, у тому числі винесено 61 офіційне застереження працівникам податкової служби області про недопущення протиправної поведінки, проведено 220 лекцій, виступів, бесід у колективах тощо.

Всього ж з початку року працівниками Державної податкової служби у Чернівецькій області проведено 171 службову перевірку. За їх результатами 19 працівників органів державної податкової служби притягнено до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани, а 11 осіб звільнено з роботи. Органами прокуратури упродовж січня – серпня цього року щодо працівників податкових органів області порушено дві кримінальні справи, одна з них направлена на розгляд суду.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata