Прокурор Чернівецької області зустрівся з міжнародними спостерігачами

14 вересня 2012 року прокуратуру Чернівецької області відвідала канадська делегація спостерігачів за виборами в Україні. Бесіда прокурора області Петра КОВАЛЯ з гостями – Робертом Хендерсоном та Тамарою Болотенко – відбулася у невимушеній доброзичливій обстановці.

Як зазначив П.Коваль, виборчий процес в області здійснюється на засадах законності та заборони незаконного втручання будь-кого в нього. Згідно з українським законодавством, скарги, що стосуються виборів, підлягають розгляду на засіданні виборчою комісією або судом. Суб’єктами звернення зі скаргою до виборчої комісії є кандидат у депутати, партія – суб’єкт виборчого процесу, довірена особа кандидата в депутати, офіційний спостерігач, виборча комісія та виборець. Оскільки прокурор не є суб’єктом виборчого процесу, підстав до застосування прокурором представницьких повноважень у вказаних справах немає.

Якщо виборча комісія при розгляді скарги визнає необхідним проведення перевірки зазначених у скарзі обставин правоохоронними органами, то прокуратурою перевіряються ці обставини та вживаються відповідні заходи щодо припинення порушення законодавства у триденний строк з дня її отримання. А якщо таке звернення отримане менше ніж за три дні до дня голосування, у день голосування чи в наступний за ним день – невідкладно. Про наслідки перевірки та вжиті заходи невідкладно інформується виборча комісія.

Гості подякували прокурору Чернівецької області за теплий прийом і висловили сподівання, що вибори на Буковині пройдуть чесно і справедливо, про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata