Гривня провалиться тільки до 8,4 за долар

Гривня провалиться тільки до 8,4 за доларЗа словами Єфремова, такі цифри дає Нацбанк

Про це заявив лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, повідомляє «Reuters».

«Курс долара розглядається в коридорі до 8,4 / $1», – сказав Єфремов на брифінгу в кулуарах парламенту, посилаючись на прогноз Національного банку.

«Я не планую, що будуть значні коливання курсу долара в порівнянні з тим, що дав у своїх прогнозах Нацбанк», – додав він.

Прес-служби центрального банку і міністерства фінансів відмовилися підтвердити або спростувати оприлюднений Єфремовим прогноз.

У 2012 році бюджет був підготовлений з урахуванням курсового орієнтиру 8,1 гривні за $ 1.

Як повідомляли «Коментарі», 12 вересня Кабмін затвердив держбюджет-2013. Прогноз інфляції на 2013 рік затверджено на рівні 5,9%, тоді як в поточному році зберігає прогноз інфляції на рівні 7,9%, номінальний ВВП в 2013 році очікується на рівні 1,687 трильйона гривень, що відповідає раніше затвердженим прогнозом уряду на 2013 рік. У проект держбюджету закладений показник його дефіциту в 1,65% від ВВП.

У свою чергу перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова заявила, що проект держбюджету потребує «глибокого доопрацювання», тому що макроекономічні показники держбюджету знаходяться «на середньому реалістичному рівні».

І вже 17 вересня спікер Володимир Литвин заявив, що Верховна Рада повернула в Кабінет Міністрів на доопрацювання проект державного бюджету на 2013 рік. За його словами, законопроект проаналізував бюджетний комітет, який дійшов висновку, що документ містить низку недоробок у сфері соціальної та економічної політики.

Джерело

peredplata